• Καλέστε μας

  +30 23330 27281

 • Βρείτε μας

  Νησέλι Αλεξάνδρεια

 • Επικοινωνήστε

  info@vitrohellas.gr

Προφίλ Επιχείρησης
Προφίλ Επιχείρησης

Η VITRO HELLAS ιδρύθηκε το 1986 με έδρα το Νησέλι Αλεξάνδρειας στην Ημαθία και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας.
Αποστολή της εταιρίας αποτελεί η παραγωγή και διακίνηση άριστης ποιότητας φυτικού υλικού μέσα από την παρακολούθηση των νέων τάσεων στον αγροτικό τομέα και τη διεύρυνση των συνεργασιών και των ερευνητικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, προϊόντων και αγορών.

Η ιστορία με δικά μας λόγια
 • VITRO HELLAS

  Έτος ίδρυσης VITRO

 • Ιστοκαλλιέργεια

  Δημιουργία εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας

 • Φυτώριο

  Δημιουργία Φυτωρίου

 • VCR

  Πρώτη εισαγωγή φυτών αμπέλου από την Ιταλική VCR

 • BIOS AGROSYSTEMS

  Νέος μέτοχος η BIOS AGROSYSTEMS Α.Ε. του ομίλου "REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group"

 • EPET 602

  Ερευνητικό πρόγραμμα “EPET 602” Πρώτη Κλωνική επιλογή αμπέλου

 • Vivai Cooperativi Rauscedo

  Νέος μέτοχος η Ιταλική VCR (Vivai Cooperativi Rauscedo)

 • Ινστιτούτο CRPV

  Το πρώτο συμβόλαιο με το Ιταλικό Ινστιτούτο CRPV για πατεντατρισμένες ποικιλίες οπωροφόρων

 • CDB

  Συνεργασία με CDB

 • IPS

  Συνεργασία με IPS

 • KIKU

  Συνεργασία με την Ιταλική KIKU

 • Demerus

  Εξαγορά του 51% από την εταιρία Demerus

Η Αποστολή μας

Για την επίτευξη της αποστολής της, η VITRO HELLAS βασίζεται στα πλεονεκτήματα που προσδίδουν στα προϊόντα της, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή, καθώς και οι συνθήκες παραγωγής τους. Οι τεχνικές ιστοκαλλιέργειας χαρακτηρίζονται από τις πλήρως ασηπτικές συνθήκες διαχείρισης του φυτικού υλικού που σε συνδυασμό με την οργάνωση του αντίστοιχου εργαστηρίου και των θερμοκηπιακών και φυτωριακών εγκαταστάσεων, προσδίδουν στα παραγόμενα προϊόντα:

Η Αποστολή μας

Γενετική ομοιομορφία

Βεβαιότητα ότι κάθε προϊόν διαθέτει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας που αναγράφεται στη συσκευασία και τα συνοδευτικά έγγραφα.

Απουσία παθογόνων και ασθενειών

Κατά την παραγωγή και διακίνηση.


Ομοιομορφία ανάπτυξης

Ομοιογένεια του διακινούμενου υλικού - εγγύηση για την ομοιογένεια της τελικής παραγωγής.

Ποιότητα
Ποιότητα

Η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή πιστοποημένων προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγξες της διεθνούς αγοράς, υποστηρίζουν το ερευνητικό έργο, διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η VITRO HELLAS είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 με αριθμό πιστοποιητικού 041090003, για την "Παραγωγή και Εμπορία Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού", καθώς και κατά GLOBALGAP με αριθμό πιστοποιητικού GGN.4052852728669.

Παράλληλα εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις και οι τεχνικοί κανονισμοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών και ειδικότερα οπωροφόρων δένδρων και αμπέλου, με στόχο την διακίνηση πιστοποιημένου φυτικού υλικού, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την απουσία ιώσεων. 

Ανθρώπινο Δυναμικό

Η παραγωγικότητα των ανθρώπων της εταιρίας είναι ικανοποιητική με περιθώρια βελτίωσης πάντα. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να εργαστούν πολλές φορές (χειμώνας με χαμηλές θερμοκρασίες χιόνια και βροχές και καλοκαίρι με καύσωνα)  καταφέρνουν να έχουν ένα πολύ καλό παραγωγικό αποτέλεσμα. 

Η εξειδίκευση του προσωπικού είναι πολύ σημαντική. Το προσωπικό στο εργαστήριο ιστοκαλλιέργειας έχει πολύ υψηλή εξειδίκευση. Υπάρχουν άτομα που εργάζονται στην εταιρία από την αρχή ίδρυσης της. Το ίδιο ισχύει και στο φυτώριο των οπωροφόρων δέντρων και της αμπέλου.

Οι προσωπικές ικανότητες είναι κάτι πολύ σημαντικό στον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας. Η εταιρία βασίζεται στις προσωπικές ικανότητες των εργαζομένων.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας συνεχώς εκπαιδεύεται στις νέες τεχνολογίες και στα νέα προϊόντα που καλείται να παράξει. Η μάθηση και η απομάθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρείται η εταιρία στην κορυφή της αγοράς...