• Καλέστε μας

    +30 23330 27281

  • Βρείτε μας

    Νησέλι Αλεξάνδρεια

  • Επικοινωνήστε

    info@vitrohellas.gr

Awesome Image

Διάλεξη του καθηγητή δενδροκομίας κ. Νάνου στο τεχνικό τμήμα της Vitro Hellas

Δημοσιεύτηκε

Η διαρκής επιμόρφωση του τεχνικού τμήματος, η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στον κλάδο της δενδροκομίας και η συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη Vitro Hellas στην αγορά οπωροφόρων δένδρων. Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε διάλεξη του καθηγητή δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νάνου Γεώργιου.

Τη διάλεξη του κ. Νάνου παρακολούθησε το σύνολο των γεωπόνων της Vitro Hellas, καθώς και συνάδελφοι από τις εταιρείες του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ (NOVACERT, ΕΥΡΩΦΑΡΜ, ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ).

Το θέμα που ανέπτυξε ο καθηγητής αφορούσε τη Θρέψη και τη Λίπανση των δενδροκομικών καλλιεργειών, επικεντρώνοντας στην ορθή επιλογή και διαχείριση των συστατικών με στόχους αφενός μεν την καλή υγεία και υψηλή παραγωγικότητα των δένδρων, αφετέρου δε την αειφορία των εδαφών, των υδάτων και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Επίσης, μετά το τέλος της διάλεξης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η Vitro Hellas για την επιλογή κλώνων με τα πλέον επιθυμητά εμπορικά και αγρονομικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας «Λεμονάτα Ροδάκινα», ώστε μέσω του οργανωμένου πολλαπλασιασμού αυτών να επεκταθεί η καλλιέργεια.



ESPA 2021