• Καλέστε μας

    +30 23330 27281

  • Βρείτε μας

    Νησέλι Αλεξάνδρεια

  • Επικοινωνήστε

    info@vitrohellas.gr

Awesome Image

Επίσκεψη Κινέζων γεωτεχνικών στη VITRO Hellas

Δημοσιεύτηκε

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την εξαγωγή πυρηνόκαρπων στην Κίνα προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και εξαγωγείς νωπών οπωροκηπευτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου κλιμάκιο γεωπόνων – φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από τα τελωνεία του Πεκίνου, της Σαγκάης και του Νταλιάν της Κίνας βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της VITRO Hellas. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η καταγραφή της διαδικασίας παραγωγής, των συστημάτων ποιότητας και των φυτοϋγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Ειδικότερα, στη VITRO Hellas οι Κινέζοι γεωπόνοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την παραγωγή φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού με γενετική ομοιομορφία, απουσία παθογόνων και ασθενειών και ομοιομορφία ανάπτυξη, καθώς τα υγιή φυτά αποτελούν βασική προϋπόθεση για την μετέπειτα εξέλιξη της παραγωγής οπωροκηπευτικών ώστε τα προϊόντα να συμμορφώνονται με τα πιο αυστηρά εθνικά και διεθνή πρωτόκολλα ποιότητας.


Ο διευθύνων σύμβουλος της VITRO Hellas κ. Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος, μαζί με τον διευθυντή του τμήματος οπωροφόρων κ. Κωνσταντινίδη Άρη, υποδέχτηκαν την πολυμελή αντιπροσωπεία την οποία συνόδευαν ο γενικός διευθυντής γεωργίας του υπουργείου κ. Καλκούνος Ιωάννης, ο κ. Αραμπατζής Χρήστος από τη διεύθυνση φυτοπροστασίας του υπουργείου, ο κ. Παπαχρήστος Δημήτριος από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας και ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης Χρήστος.


Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από την υπεύθυνη παραγωγής του εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας κ. Μερέτη Μαρία, με τους καλεσμένους από την Κίνα να αποκομίζουν τις πλέον θετικές εντυπώσεις από τις ασηπτικές συνθήκες διαχείρισης του φυτικού υλικού που σε συνδυασμό με την οργάνωση του εργαστηρίου και των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων έχουν αναδείξει τη VITRO Hellas ως την κορυφαία ελληνική εταιρεία έρευνας και καινοτομίας στον κλάδο του πολλαπλασιαστικού υλικού.



ESPA 2021